Bilstain

Een half uurtje rijden onder Maastricht ligt het terrein van Bilstain. Een mooie, compacte locatie, waar quad rijders, trail motoren, cross motoren en 4×4 rijders zich prima een dag kunnen vermaken.

Inschrijven doen de leden direct bij de terrein beheerders zelf en speciaal voor deze dag is er ook de mogelijkheid om een 4×4 cursus te volgen onder leiding van Richard Vonk van Adventure Events. 2 leden hebben besloten om hiervan gebruik te maken en maken deel uit van een gemêleerde groep 4×4’s.

Vooraf hadden we al in onze nieuwsbrief aangegeven dat het terrein niet echt geschikt is voor beginners. Een foutje wordt door de ondergrond van veel stenen en glibberig zand, direct afgestraft, want dan resulteert in schade.

Het aflaten lopen van de banden lijkt een aantal deelnemers niet nodig, totdat we ze laten zien en ervaren wat het verschil is. Zelfs het verschil tussen 1,2 en 1,0 bar is al merkbaar op deze ondergrond.

Het is de hele dag vooral rustig rijden en constant opletten waar de rotsen en obstakels zich bevinden voor, naast en onder de G.

Al met al hebben we een erg leuke dag gehad, wat verder van huis dan normaal. In ieder geval was het zeker de moeite waard en is de kans erg groot dat deze locatie een vast plek op onze agenda gaat krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *