Geschiedenis

De oer Geländewagen is in 1979 geïntroduceerd. In die tijd was het een zeldzame verschijning in Nederland en slechts weinigen kenden deze 4×4 aangedreven auto van Mercedes-Benz. Dat is er waarschijnlijk mede debet aan dat het nog vrij lang duurde voordat Mercedes-Benz op 4×4 gebied in Nederland initiatieven nam. Dat veranderde in 1997 met de (zeer succesvolle) introductie van ML-klasse. De nieuwe ML overtrof dan ook al snel het aantal G’s dat rond reed.

Mercedes-Benz haakte daar commercieel handig op in met speciale instructiedagen. Klanten van Mercedes-Benz konden kennis en ervaring opdoen met zowel de G als de ML klasse. Mercedes-Benz gebruikte voor haar activiteiten op het gebied van 4×4 aangedreven auto’s de naam “Grand-Masters”.

In het begin van de jaren 2000 kwam een aantal Mercedes G en ML liefhebbers op onregelmatige basis bij elkaar in Amsterdam in het westelijke havengebied om op braakliggend terrein met elkaar de mogelijkheden van de 4×4 te leren kennen. Er vormde zich een informele G club van liefhebbers en enthousiastelingen, in steeds wisselende samenstelling.

De groep enthousiaste G rijders die in de omgeving van Amsterdam al iets meer van een club begonnen te vormen, kregen toestemming van Mercedes-Benz om de naam “Grand-Masters” te gebruiken voor hun activiteiten. Later in de jaren 2000 groeide de behoefte om een officiële vereniging op te richten onder de vlag van Mercedes-Benz. Dit gebeurde op 27 juni 2008, onder de naam “Mercedes-Benz Terreinwagen Club Nederland”, kortweg MB TCN,

We vliegen door naar 2014. Carrières, prioriteiten, privéleven, etc. maakten dat het uitgedunde bestuur en de resterende leden het maar moeilijk hadden. Heel de club draaide feitelijk op 1 ½ persoon. Nieuw bloed, energie, en enthousiasme waren nodig om het voortbestaan van MB TCN zeker te stellen. In de aanloop naar de zomer van 2014 melden zich hiervoor 3 enthousiaste leden, thans (okt 2019) onderdeel van het bestuur. In de periode 2014-2019 heeft de vereniging met fantastische evenementen en een fenomenale leden aanwas een nieuw elan gekregen met in 2018 als hoogtepunt de nieuw clubnaam: “Mercedes-Benz G-Klasse Club Nederland” – MB GCN.

MB GCN is nog volop in ontwikkeling met in januari 2020 onze eerste buitenlandreis.