De Club – MB GCN

MB GCN telt circa 127 leden (oktober 2019) en verreweg de meeste leden rijden in de oer Geländewagen van MB. Maar er zijn ook leden met andere 4×4 aangedreven MB’s.

De MB GCN is aangesloten bij de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs Nederland (MBAC) die officieel is erkend door Daimler AG Stuttgart en Mercedes-Benz Nederland B.V. Leden van de MB GCN ontvangen daarom de Mercedes-Benz ClubCard. De voordelen die de ClubCard biedt zijn beschreven onder het menu “De Club”, sub-menu “MB ClubCard”.

MB GCN heeft als (statutaire) doel het instandhouden van Mercedes-Benz terreinvoertuigen en het op een recreatieve manier met voertuigen deelnemen aan evenementen. Onder het menu “Evenementen” kunt u lezen dat MB GCN daarom jaarlijks een aantal vaste evenementen organiseert:

  • circa 5 roadbook ritten
  • off-road rijden op speciale terreinen
  • sleuteldag
  • familie evenement
  • buitenland reis
  • cars&coffee

De roadbook ritten worden zoveel mogelijk op onverharde wegen en paden verreden. Wij zorgen ervoor dat de ritten zoveel mogelijk krasvrij gereden kunnen worden. Dus u kunt gerust ook met een nieuwere auto deelnemen. De roadbook ritten zijn bij uitstek de gelegenheid om de multifunctionaliteit van uw 4 wiel aangedreven Mercedes-Benz uit te proberen en te ervaren. Een roadbookrit is gewoonlijk inclusief koffie met cake bij de start, een lunch, meestal uit eigen keuken en geserveerd op een locatie langs de route, en een afsluitend drankje met hapje. Inschrijving is verplicht, en deelname nadat het startgeld is voldaan (mag ook op startlocatie). Leden genieten een gereduceerd tarief. Om het spannnend te maken organiseren we tenminste één keer per jaar een nachtrit.

Het is vaste traditie dat we 1x per jaar bij een 4×4 Mercedes-Benz service partner onder vakkundige begeleiding sleutelen aan onze auto’s. Dat varieert van olie verversen tot het afstellen van een schuifdak en alles daar tussen in. Inclusief lunch, hapjes en drankjes. Deelname is enkel voor leden.

Het is ook een vaste traditie om éénmaal per jaar een heel weekend naar een circa 400ha groot 4×4 pretpark Fursten Forest in Duitsland te gaan (60 km over de grens bij Enschede). Kijk maar eens op de site van Fursten Forest voor een impressie.

In januari 2020 maken onze eerste buitenland reis naar Wales. Het is de bedoeling om dit ook een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via het sub-menu “Contactgegevens”.