Zondag 2 april 2023 Cars & Coffee

Het was alweer even terug dat we een Cars & Coffee op het programma hadden staan voor onze leden. Het is voor ons als bestuur altijd lastig inschatten wat voor opkomst we kunnen verwachten. Waar ga je het houden? Hoe gaan we er een dag vullend programma van maken? In overleg met Albert Bouma van IkwileenG was er al snel een concreet plan voor onze Cars & Coffee en konden de uitnodigingen eruit.

Dat hebben we geweten. Binnen de kortste keren stroomde de mailbox van onze secretaris vol met aanmeldingen.

Albert had aangeboden om gebak en andere lekkere versnaperingen bij de koffie aan te bieden, waarbij hij zich wellicht even achter de oren heeft gekrabd toen de aantallen bekend werden gemaakt. Het enthousiasme en de complimenten van onze leden heeft dat zeker goed gemaakt.

Deel van het ochtendprogramma was een uitleg over de werking van de sperren. Ook hier had Albert en zijn crew kosten nog moeite gespaard. Er lagen diverse delen van een as op tafel, zodat aan de hand daarvan uitgelegd kon worden wat er in de as precies gebeurde. Dat was nog niet alles. Er was ook een opengewerkte as, waardoor het nog duidelijker te zien was wat er precies in de as gebeurd als de sperren worden ingeschakeld. En daar hield het nog niet bij op. Er stonden 2 chassis die speciaal geprepareerd waren om de werking van de sperren te demonsteren. Het mag duidelijk zijn dat er veel belangstelling was voor deze uitleg.

Na de verse soep, broodjes kroket en frikandel (we hebben ze niet geteld maar met enige zekerheid hebben er een nieuw record te pakken) volgde de uitleg over het middagdeel. Op circa 15 minuten rijden van IkwileenG ligt er een leuk stukje terrein waar we ’s middags lekker onze gang konden gaan.

Dat de afmetingen van een terrein niks zeggen over de moeilijkheidsgraad was al snel duidelijk. Slechts een handjevol deelnemers wist het wat lastigere terrein te bereiken. Waar op het voorste gedeelte genoeg vertier was om de vers vergaarde kennis over de sperren in de praktijk te testen, was het op het achterste deel noodzaak om alle sperren te gebruiken.

Albert had voor de zekerheid een Unimog meegenomen en die kon gelijk aan de bak.

Het verlaten van het achterste deel van het terrein via de smalle doorgang was al een uitdaging op zich.

We kunnen in ieder geval terug kijken op een bijzonder succesvolle Cars & Coffee. Enorme dank aan Albert en zijn familie en crew van IkwileenG. Zij hebben dit evenement tot een groot succes gemaakt en er voor gezorgd dat dit ons drukst bezochte evenement ooit is geweest. Ook dank aan alle vrijwilligers die vooral Ben gedurende de dag hebben geholpen om de catering in goede banen te leiden. Ga er maar aan staan om meer dan 100 personen van een natje en een drankje te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *