MBGCN Familie Weekend Furstenau

Net als in 2020 op een ander en later tijdstip dan normaal, hielden we ons familie weekend in Furstenau bij Fursten Forest. Het mocht de pret niet drukken, want ondanks wederom verscherpte maatregelen (ze werden werkelijk afgekondigd om het moment dat we net ons kampement hadden opgezet), konden we ons toch verheugen op een flinke opkomst.

In de ochtend hadden we nog een klein zonnetje dat af en toe tussen het wolkendek wist door te breken. ’s Middags was het gewoon bewolkt, maar de temperatuur was heel aangenaam. Eigenlijk prima weer om de hele dat buiten te vertoeven. En dat hebben we dan ook gedaan.

Het terrein van Fursten Forest is lekker gevarieerd en er waren ook dit keer weer meer dan genoeg plassen om eens lekker de bandjes in vies te maken. Hoe diep die plassen zijn? Dat weet je pas als je erin staat. En dat kan soms ook lekker schuin zijn.

Nee die 25 graden is niet de temperatuur: die lag echt lager.

De Kippiepan was wederom van de partij als lunch en de broodje kip met saté gingen er rap doorheen. Als sponsor geeft dat een goed gevoel en als MBGCN is onze dank weer groot.

Blijkbaar wordt je van het terreinrijden ook erg dorstig, wat Albert Bouma en Jarno Bovee deed besluiten om wat drank te sponseren tijdens het weekend in de vorm van 20 kratten Hertog-Jan bier. Proost mannen en ook jullie bedankt voor deze mooie bijdrage aan ons MBGCN familie weekend.

En ter afsluiting van de dag, als klap op de vuurpijl . . .  nee, de BBQ kwam pas na het terreinrijden. De klap op de vuurpijl was in het terrein zelf. Voorzitter Ben Kooijmans zag een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Op het terrein ligt, ergens ver weg gestopt, een lierwand van 15 meter hoog en de wand is 38 graden steil. Dat is een hellingsgraad van meer dan 75% !! Daar kom je alleen maar naar boven met een lier en heel veel moed. Met wat enthousiaste hulp van de MBGCN leden werd het liertouw uitgerold en bovenaan vastgemaakt een het speciaal daarvoor bestemde stalen ogen bovenaan de wand. Voor de zekerheid, we hebben nu eenmaal maar 1 voorzitter, werd er nog een extra lier van bovenaf vastgemaakt aan de G van Ben. Het eindresultaat? Een dol gelukkige Ben bovenaan de lierwand en eeuwige roem.

Een dergelijke dag kun je dan alleen nog maar afsluiten met de onovertroffen BBQ van BERTILs. Zodra de mannen op het terrein aankwamen klonk er een hartelijk welkomst gejuich. Want dat betekent dat er binnen niet al te lange tijd genoten kan worden van een voortreffelijke BBQ.

Op een weekend als dit vergeet je gewoon even dat we in een coronapandemie leven, ondanks dat we er wel met z’n allen mee bezig zijn om het tijdens een evenement veilig te houden voor iedereen. Door de geweldige sfeer en het feit dat we elkaar eindelijk weer eens in levende lijven zien is het ouderwets gezellig. Onze dank gaat dan ook uit naar alle MBGCN leden die zijn geweest (sommige leden kwamen zelfs zonder G, dus gewoon voor de gezelligheid) en we hopen iedereen snel weer in goede gezondheid te mogen begroeten op ons volgende evenement. We wensen iedereen een fijne vakantie, of je nu op pad gaat of thuis blijf. Blijf gezond en tot snel weer.

Eén reactie op “MBGCN Familie Weekend Furstenau”

  1. Fam.mouws schreef:

    Mooi dat het weer zo geslaagd was, en ben is benni bang , gaaf hoor. Volgende keer zijn we er weer bij. Gr martijn saskia en Raymond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *