Familieweekend Furstenau Duitsland 10 en 11 juni 2017

Op 10 en 11 juni was het familieweekend van de Mercedes-Benz Terreinwagen Club Nederland in Fürstenau, Duitsland.

Met 29 auto’s, 47 volwassenen en 13 kids was het een goed bezocht evenement.

De voorzitter had zaterdag bij de aftrap nog een officiële mededeling: de bekendmaking van de vernieuwde clubnaam en het nieuwe logo. Vanaf dit weekend nemen we afscheid van Mercedes-Benz Terreinwagen Club Nederland en gaan we door onder de naam Mercedes-Benz G-Klasse Club Nederland. Met de nieuwe naam werd ook de nieuwe huisstijl en het clublogo geïntroduceerd, compleet met clubkleding en beachvlaggen. Als klap op de vuurpijl is ook de website geheel vernieuwd en nu in stijl van Mercedes Benz. 

Zaterdagmiddag had meervoudig Nederlands trialkampioen Rink de Jong een schitterend parcours uitgezet op het terrein van Fursten Forest, waar een ieder die daar zin in had kon trailrijden: de kans om kennis te maken met de top op het gebied van voertuigbeheersing en stuurmanskunst. Wat er ogenschijnlijk makkelijk uit ziet, blijkt in de praktijk toch meer van mens en machine te vragen. 

Na de fantastische BBQ op zaterdagavond heeft Albert Bouma van het bedrijf IkwileenG de beste deelnemers van de trail bekend gemaakt. Van harte  gefeliciteerd Eugene met dit mooie resultaat.

Op zondag kwam alles met gepaste snelheid langzaam op gang om aan te schuiven bij een gezamenlijk ontbijt met spek en ei in de schaduw van de clubtent, terwijl de temperaturen maar bleven stijgen. 

Op een kapotte achterbumper en een lekke band na heeft iedereen de boel weer netjes heel gehouden. Dank aan alle leden, de organisatie en iedereen die dit tot een onvergetelijk evenement heeft gemaakt. Voor allen die zijn geweest, of dit ook eens willen meemaken, noteer voor volgend jaar alvast de volgende datum al in uw  agenda;    8, 9 en 10 juni 2018  –  MB GCN Familieweekend