Voorjaarsrit: 23 april 2017 te Chaam

Verzameld werd er op de markt tegenover de kerk in Chaam. Dit is bij uitstek een dorp van en voor wielerfanaten. Die parkeren hun auto’s dan (gedurende hun fietstocht) op de markt. Erg onhandig voor de winkeliers en (in dit geval) ander G-volk. De gemeente heeft daarom extra voor ons een blauwe zone aangelegd. Moet je wel je parkeerkaart niet vergeten. Gelukkig was er een lid zo lief om die in de Appie aan te kopen. Er was weer een aantal (nieuwe) leden die nog nooit een bolletje/pijltje tocht hadden gereden. Dus werd het systeem nog eens uitgelegd. Meteen werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de groentjes een beetje zenuwachtig te maken met het “zware” parcours en mee te geven vooral netjes en rustig te rijden. Je kan al zo weinig off road rijden en racers verprutsen het dan voor de rest.

Nadat ook het laatste lid was vertrokken (dat was ruim voorbij de officiële starttijd) is het bestuur gepakt en gezakt mat partytenten, soep, broodjes, stoelen, tafels en was dies meer zij naar de lunchlocatie in het bos vertrokken. Onder het genot van een hapje en drankje en verwarmd door een kampvuurtje werd de lunch haastig voorbereid, want de eerste rijders werden spoedig verwacht. Maar om 12.00 was er nog niemand, het werd 12.30, 13.00 en eindelijk kwamen de eersten binnengedruppeld met allemaal sterke verhalen. Er was een groot gat met water waarin zo’n beetje iedereen had vastgezeten en eruit was getrokken of gelierd. Tijdens het voorrijden van de route was dat gat een stuk kleiner en ondieper dan in de verhalen. Wordt er opeens gebeld door de late starter. Ook vast in datzelfde gat. Dus met drie auto’s erop uit om ook hem eruit te lieren. Nog meer glimmende gezichten met verhalen. Na een lunch met Ben’s zelfgemaakte groentesoep werd het tweede deel gereden. Onderweg zijn we een berg motorrijders gepasseerd die ook dit off road walhalla hebben ontdekt. Jammer want die veroorzaken me toch een hoop lawaai- en zo meer overlast. Een prachtig landschap, perfect weer en enthousiaste rijders die het kunnen waarderen sloten de dag af in het café naast de lokale golfbaan. De bittergarnituren vonden goed aftrek, evenals het vocht dat werd geschonken. De meeste bleven toch nog even napraten. Een teken dat de sfeer er goed in zat. Het bestuur kon dan ook al snel de eerste aanmeldingen voor het familieweekend op 10 en 11 juni noteren.

Daarover lezen jullie dan de volgende keer. Deze rit is ook weer afgesloten zonder een krasje op de wagens. Hulde voor de voorrijders die alles mooi gesnoeid hadden.