Mini Cars and Coffee: 26-11-2016 Zaltbommel/Sint Oedenrode

Zaterdag 26 november was de MBTCN in de ochtend te gast bij Thijs Timmermans in Waardenbrug. Dit bedrijf heeft een prachtige showroom met de meest fantastische super- en hypercars. De G -klasse maakt vast onderdeel uit van hun collectie; en niet zomaar een G! Nee er staan bijvoorbeeld een stuk of 8 guard uitvoeringen. Dat zijn van zwaar gepantserde VIP uitvoeringen; enkel te koop met een bewijs van goed gedrag en na het aftikken van belachelijke hoeveelheid euro’s. Er staan ook nog een paar G65 AMG’s, dat zijn de V12 uitvoeringen, G63 AMG’s en alsof dat niet genoeg is ook nog 2-tal G500 4×4 kwadraat. Dat zijn de G’s die extra hoog op de pootjes staan omdat ze voorzien zijn van portaal assen waarop flinke velgen met 37 inch banden zijn gemonteerd. De bodemvrijheid bedraagt dan ook een slordige 44 cm!

De MBTCN gaf acte de préséance met 15 auto’s. Dat gaf soms mooie contrasten tussen enerzijds een voor het terrein geprepareerde 300GD met een waarde van 3K en de G500 4×4 kwadraat met een waarde van 300K+. Daarnaast waren er natuurlijk ook wat optische verschillen waar te nemen.

Na de hartelijke ontvangst en de uitstekende koffie die er werd geschonken, kon een ieder zich vergapen aan al het moois in en om het pand en was er voldoende tijd om plaats te nemen achter het stuur van de auto’s waar de meeste van ons enkel van kunnen dromen.

Na een aangename lunch vertrok het gezelschap in een lange kolonne over de A2 naar Sint Oedenrode. Het overige verkeer keek z’n ogen uit bij het passeren van de stoet G’s die met circa 90 km/uur over de snelweg reed. Waarschijnlijk de mooiste kijkersfile van het afgelopen jaar.

Eenmaal aangekomen bij het 4×4 Center in Sint Oedenrode, was het tijd voor een ritje door de bossen en velden in het Brabants landschap, waarbij uiteraard zoveel mogelijk bagger werd opgezocht. Het wat sombere weer en de mist zorgde voor een mooie omlijsting van het landschap.

De afsluiting van de dag werd verzorgd door 4×4 Center Oerlemans, die gespecialiseerd zijn in het prepareren van 4×4 voertuigen voor bijvoorbeeld wereldreizen en speciale doelen zoals artsen zonder grenzen. Daar kregen we uitleg over alles wat het 4×4 hartje begeert, met in het bijzonder aandacht voor de verlichting, wat met de nachtrit in het vooruitzicht geen overbodige luxe was. Op een fraai demopaneel waren allerlei soorten LED lampen gemonteerd, zodat duidelijk te zien was wat de mogelijkheden en toepassingen zijn van de verschillende lampen. Erg indrukwekkend om te zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Ook niet onbelangrijk was dat de gedemonstreerde lampen allemaal over type goedkeuringen beschikte en dat er werd uitgelegd wat wel en niet is toegestaan op de openbare weg. Moeilijke materie, waar dikwijls een hoop onduidelijkheid over bestaat.
Gelukkig kon alles onder het genot van de beste worstenbroodjes van de beste bakker van Nederland tot ons worden genomen en gingen zowel de materie als de worstenbroodje er goed in.

Met dank aan Thijs Timmermans en 4×4 Center Oerlemans die deze mini Cars & Coffee voor onze MBTCN leden kosteloos hebben verzorgd.